De CRDL helpt het sociaal isolement van mensen te doorbreken wanneer een normaal gesprek niet meer goed mogelijk is.


Een groot aantal zorgverleners maakt reeds gebruik van de CRDL. Samen met hen streven wij dagelijks naar meer 'Geluksmomenten' in de ouderenzorg. Om u een beter beeld te geven van wat we daar precies mee bedoelen, hebben we in deze video enkele fragmenten voor u naast elkaar gezet.

De CRDL voorziet in de behoefte om op een veilige en niet intimiderende manier – door middel van aanraking – in contact te komen met mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking en bij sommige mensen met een autisme spectrum stoornis.

Prof. dr. Erik Scherder aan het woord over het belang van aanraken bij mensen met dementie. "Het hersen-gebied rond aanraking blijft actief, ook tijdens dementie. Je doet een beroep op gebieden die er nog zijn. Ouderen zijn het minst aangeraakt." We zien, ervaren en bevestigen het bij CRDL elke dag opnieuw.

Fantastisch, ik wil meer weten!


*Vermeld kortingscode "FLOOR" bij uw aanvraag.

De CRDL krijgt hoge waarderingen van familieleden, verzorgers en specialisten.


Ervaringen van cliënten met de CRDL

"Het is geweldig om te zien, ik heb dit met mijn man die dementie heeft gedaan in Verpleeghuis Aafje, Locatie 't Ronde Sant in Ridderkerk."

"Bewoners reageren er schitterend op! Een bewoner zei: die mag je nooit wegdoen... Mensen zie je opfleuren wanneer ze het geluid horen."

Henny Rijnberk.
Trea Nuis, fysiotherapie Amie ouderenzorg
locatie Meerleven Bodaan, Bentveld.

Ervaringen van zorgmedewerkers met de CRDL

"Het lijkt of mensen als het ware ontwaken. Ze kijken op, soms lopen er tranen over hun wangen. Het is zo bijzonder om te zien wat het effect op onze bewoners is."

"Dit geluidsinstrument vergroot duidelijk het levensplezier van de bewoners die ermee aan de slag gaan. Er komen hele verhalen los en mooie herinneringen boven."

"Dit raakt tot diep in je ziel. Dat zagen we bij onze cliënte Mary. Ze voelde ‘m (Mary is blind) en hoorde vervolgens de geluiden en klanken. Er kwamen een brede lach en een dikke traan te voorschijn. Ze vond het fantastisch!”"

Paula Jager
Hoofd Verpleging centrum Savelberg, Gouda.
Joost Kreuger
CRDL vrijwilliger Laurens Stadzicht.
Gerton Woudt
Muziekagoog en Senior Begeleider, InteraktContour.

Ervaringen van specialisten met de CRDL

"We zien dat mensen in het laatste stadium van hun ziekte, via de CRDL toch contact kunnen maken met anderen. Dat heeft enorme waarde."

"De CRDL maakt in zijn eenvoud een heel nieuwe manier van communicatie mogelijk."

"Alsof mensen wakker worden uit een winterslaap."

Hans Eimers
Voorzitter @ Alzheimer Nederland, Lekstroomgebied.
Prof. Dr. Luc de Witte
Centre for assistive Technology and Connected Healthcare University of Sheffield, UK.
Dr. Anneke van der Plaats
sociaal geriater, en auteur van o.a. 'De dag door met dementie'.

Fantastisch, ik wil meer weten!


*Vermeld kortingscode "FLOOR" bij uw aanvraag.